Jackson Teece won the competitive tender for this site located opposite the inner Newcastle-Wickham Railway Station which, together with the Honeysuckle Development Precinct, is undergoing urban revitalisation.

The project proposes a scheme reflective of the new medium density strategy for Newcastle City Centre - a single nine-storey tower, facing the railway and the Newcastle Foreshore beyond, with an almost perfect northern aspect across the long axis of the site. The solution organises entirely glazed ground and first floor levels for commercial functions, with the upper residential floors lifted off the ground on piloti which generates a residual ground floor open space that is given back as public space. The residential floor plate is organised into row housing of a maximum of 6 apartments to allow cross-ventilation and access to the predominant northern aspect. The north façade responds to acoustic and privacy requirements, necessitated by the railway, which generates a sweeping horizontality reminiscent of early heroic international styles.

The program comprises 40 dwellings, 695 square metres of commercial/retail space split over ground and first floors, separate ground floor entries for residential and commercial/retail, 53 car parking spaces over three levels, with a large communal open space connected to the residential apartments at the second floor.