Located on a hillside over looking the south of Merewether, this private coastal residence is conceived as a response to immediate marine environment and context. A steeply sloping site has resulted in a house organised over three levels in a material palette of concrete and timber that is conceived to weather over time.

A public entertainment level occupies the lowest (or garden) level of the site and allows for access to the pool, BBQ entertaining decks. Above this the mid-level contains guest accommodation and general living, kitchen and garage and is accessed directly from street level. The upper floor contains private spaces, bedrooms, studies and bathrooms.

The volume is divided into multiple forms, connected with a stair. Timber clads the house, with each section being identified with a variation in timber colour, from black through graphite to pale silver. Apertures in either precast concrete or timber batons frame windows and openings to balconies within the house, providing privacy screening coupled with solar protection.