Located in the Industrial/Residential precinct of Rosebery, Jackson Teece were briefed to provide adaptive reuse and redevelopment of an existing red brick warehouse and office building, into a creative industrial business centre incorporating food premises, kiosks, industrial tenancies and on grade car parking.

The existing two-storey, largely single compartment warehouse has been transformed to create a space suitable for interchangeable and flexible tenancies to allow for various tenant types and sizes. The types of tenancies intended will include a mix of food users, garden centres, outdoor furniture suppliers and manufacturers, and other light industrial occupiers. Following the existing grid, the tenancies range in size and are provided with the option of a mezzanine level. Separating these tenancies is a large linear stretch of islands designated for kiosks and food premises creating an organised spine like plan.

Adjoining the warehouse space, the existing office building facing Morley Avenue has been transformed into three restaurant tenancies over the two stories. Whilst retaining as much of the existing north-facing façade as possible, the restaurants spill onto outdoor seating areas draped in greenery and adjustable shading through a new light-weight steel structure. The addition of this new two storey structure has been designed to contrast the masonry nature and clearly define the old from the new, whilst being sympathetic to the adjacent architecture.

The existing car park has been transformed into a coherent layout incorporating bicycle parking, loading, necessary services. Landscaping has also been introduced in a variety of ways to soften the existing hardstand; through small to large scale planting, organised garden beds and green walls.