This contemporary new office building has four levels with a semi-basement for parking and staff amenities. The building’s design responds to, and complements, its heritage setting while internally the building’s form provides clear and flexible work spaces with full height glazing to give excellent views out to parks and the heritage chapel to the rear.

Environmentally sustainable design initiatives have been included as part of the servicing strategy and are integral to the building’s design. These include displacement air conditioning through raised floors giving thermal comfort, energy efficiency and accessible space for a power and data network. Exhaust air is extracted via external glass-faced stacks to a sub-ground pipe network taking advantage of stable thermal ground conditions for initial passive conditioning of the air.

Jackson Teece worked with Paynter Dixon Constructions under a Design and Construct contract. The building has won the Master Builders Association’s Commercial Building Award, the NSW Dept of Environment, Climate Change & Water Green Globe Award and Marrickville Council’s “Beyond Target” Sustainability Award.